Zingevingsvragen

”Vrijheid is niet kunnen doen waar je van houd, maar kunnen houden van wat je doet”

Als je zo eens terug kijkt op het deel van je leven dat je inmiddels achter je hebt gelaten, dan lijkt op het eerste gezicht alles dik in orde. Natuurlijk niet alles, iedereen heeft weleens een keuze gemaakt waar hij of zij achteraf toch over twijfelt of het de juiste was. Maar toch, zo over het algemeen ging het je altijd soepeltjes af.

Je leven bestaat uit een lange reeks van keuzes, bewuste en onbewuste, die je hebben gebracht tot waar je op dit moment bent. En nu je hier bent, op deze plaats in je leven, vraag je je opeens af: wie ben ik eigenlijk? En waarom ben ik hier?

Het zijn vragen waar je niet zomaar een bevredigend antwoord voor zal vinden. Vragen waar wij in ons oh zo drukke bestaan eigenlijk nooit tijd voor maken. En dat terwijl je, voor zover wij weten, maar één leven de kans krijgt om ze te stellen.

De kunst het leven te beleven

Niemand ”weet” waarom we hier zijn en wat de zin van het leven is. Een heleboel mensen ”denken” het te weten, en nog meer mensen staan er het liefst zo min mogelijk bij stil. Omdat ze het moeilijke vragen vinden waarop toch geen passend antwoord te vinden is, of omdat ze er simpelweg nooit stil bij staan.

Maar voor sommigen van ons is het niet zo simpel. Ook voor jou niet. Jij wil wel een antwoord formuleren op deze soms ontzettend vermoeiende vragen. Je bent op zoek naar wezenlijke vervulling van je leven. Dat is waar we ons op gaan richten.

Een leven in balans

Als je met mij in gesprek gaat, krijg je de tijd en de ruimte om op onderzoek te gaan.
Om niet allen de moeilijke vragen te stellen, maar ook de enge antwoorden te geven.

Zingevingsvragen zijn de kernvragen van het leven, en moeten dus ook niet te makkelijk afgedaan worden. Daar staat tegenover dat je er ook niet te zwaar aan moet tillen. Je kan een heel mensenleven lang wijden aan nadenken over de zin van het leven, maar hoe zinvol is dat leven dan nog? Daarom gaan we op zoek naar een balans tussen de tijd nemen voor de dingen die er echt toe doen en genieten van de dingen die het leven je brengt.

Vaak laten we het allemaal maar op zijn beloop. De ene dag loopt over in de andere. En dat was het dan. Jij kijkt nu jezelf aan. En je stelt de vragen die er echt toe doen.
Gun jezelf ook de volgende stap en laat het niet verstommen in de ruis van De Dagelijkse Beslommeringen.

Contact

Heb je nog vragen en wil je weten hoe ik je kan helpen? Neem even contact met me op. Dat kan altijd en is geheel vrijblijvend.