Therapie Apeldoorn

Zo verloopt een behandeling

Eerste gesprek

In ons eerste gesprek krijg je vooral veel ruimte om je verhaal te doen. Je zult zien dat je dat eigenlijk al heel erg goed doet. Ik zal meteen doorvragen op bepaalde onderwerpen en je ook vragen waar je uit wilt komen en wat je van mij verwacht. We gaan ook meteen in dat eerste gesprek bij Therapie Apeldoorn al een beetje aan het werk. Dat geeft jou en mij namelijk heel snel, heel veel informatie en jij leert op die manier meteen mijn stijl kennen. Ik zal tijdens dit eerste gesprek veel aantekeningen maken; als je wilt mag je die mee naar huis nemen. Ik werk volkomen open en transparant.

Vervolg

Vanaf dat eerste gesprek gaan we aan de slag. Ik maak elke bijeenkomst een klein ‘contractje’ met je over wat we gaan doen, wat je wilt bereiken. We werken zo met doelgerichte stappen met Therapie Apeldoorn naar een oplossing toe. Ik werk nadrukkelijk met een ‘zakelijk’ en nuchter kader. Juist omdat we daarna de diepte ingaan is het belangrijk precies van elkaar te weten waar we naartoe willen. Een gezamenlijk doel geeft helderheid en schept een band.

Klaar

Na ongeveer 8-10 sessies zul je merken dat je eigenlijk wel ‘klaar’ bent.

Over psychodrama

Psychodrama is een vorm van therapie die ik bij vrijwel alle behandelingen bij Therapie Apeldoorn toe pas. Het is een hele effectieve manier om aan je klacht te werken omdat we niet om het onderwerp heen draaien, maar er middenin gaan zitten. Ik zal je in de behandeling heel precies vragen wat er gebeurt als je klacht opspeelt. Van zin tot zin nemen we de stappen door. Meestal zijn dat korte fragmenten. En dan spelen we dat moment uit. Heel kort, maar een paar minuten. Je zult merken dat je helemaal in dat gevoel komt. Het grote verschil met de echte situatie is: ik ben erbij. Ik hou je een spiegel voor, help je te analyseren. We onderzoeken andere mogelijkheden, ik vraag je dieper te kijken. Omdat je exact in dat moment zit wordt het je helder. Je ervaart je eigen gevoel en gedrag en je merkt wat je er zelf mee kunt. Voor veel mensen is dat een regelrechte eye-opener. We gaan bij Therapie Apeldoorn op die manier de problemen niet uit de weg, maar beuken er recht tegen in. Met vaak bemoedigende resultaten tot gevolg.

De verschillende therapievormen bij Psycholoog Apeldoorn

Contact Psycholoog Apeldoorn

Ben je op zoek naar hulp of wil je eerst deskundig en persoonlijk advies? Neem contact op met mijn praktijkassistente. Je krijgt altijd een goed advies in jouw situatie. Ik heb geen wachtlijst, dus we kunnen snel aan de slag! Bel ons op 085 4015 337