Stress en burnout therapie bij Psycholoog Apeldoorn

Op is op

Gelukkig zijn we geen batterij, met precies genoeg energie voor elke dag en als het op is, is het op. Nee, bij ons zit het net even anders. Als jouw batterij op is, kun je doorgaan. Gelukkig maar, want soms is het gewoon even nodig.

Maar daarin schuilt ook meteen het gevaar. Want als je dat één keer kunt, kun je het de volgende dag ook. En als je het een tijdje kan, denkt iedereen dat je het altijd kunt en doen ze er nog een schepje bovenop. Voor je het weet is jouw batterij écht op. Maar dan ook écht. En dan kun je je niet meer ‘even opladen’.

Burnout: hoe voorkom je het

Je voorkomt een burnout door niet alsmaar die grens over te gaan. De vraag is dan natuurlijk: wanneer overschrijdt je die grens? De wereld gaat steeds sneller, om je baan te behouden zal je er moeten zijn voor de baas, je gezin heeft aandacht nodig, vrienden. En kom op, iedereen moet dat toch doen?

Luisteren

Dat is natuurlijk niet waar. Je kunt jouw leven niet meten naar hoe druk een ander het heeft. Waarschijnlijk heb je jezelf al tientallen malen afgevraagd of je een burnout hebt voordat je er één hebt. Maar kennelijk heb je niet goed geluisterd. Je voorkomt een burnout namelijk door goed naar jezelf te luisteren.

Gelukkig goed te behandelen

Veel mensen krijgen ten minste één keer in hun carrière een burnout. De beroepspraktijk heeft er veel aandacht aan besteed en we kunnen een burnout tegenwoordig goed en snel behandelen. We herstellen je energieke gevoel, we werken aan hoe je goed en gericht kunt ontspannen, hoe je je energie over een dag verdeelt en hoe je kunt geven, maar ook nemen.

Online therapie – in je eigen tijd en tempo

Burn out klachten kunnen goed behandeld worden met online therapie, dit kan je helemaal in je eigen tijd en tempo doen, met je eigen online therapeut.

Contact

Herkenbaar? Bel of mail Alma Smit van Psycholoog Apeldoorn voor een afspraak.