Relatietherapie Apeldoorn – Relatietherapeut Alma Smit

Spanningen, ergernissen en ruzies komen in bijna iedere relatie voor. Dat is heel normaal en het hoeft helemaal niet te betekenen dat jullie relatie slecht of uitzichtloos is. Het lukt jullie alleen niet om er samen uit te komen. Relatietherapie is bedoeld om de problemen in jullie liefdesrelatie op te lossen. Zodat jullie weer verder kunnen. Samen.

Doorbreek de neerwaartse spiraal

We proberen bij Relatietherapie Apeldoorn de neerwaartse spiraal te doorbreken, zodat de relatie voor jullie allebei weer fijn wordt. Iedere relatie is uniek, daarom zijn er ook geen kant-en-klare oplossingen. Jullie zullen beiden actief energie moeten steken in jezelf en de relatie om de therapie te laten slagen. Eerst brengen we samen de problemen in jullie relatie in kaart. We zoeken naar oorzaken en ook naar oplossingen. Het kan ook gebeuren dat er onverwacht dieperliggende oorzaken naar voren komen. Dat kunnen dingen zijn zoals een depressie, een burnout of bijvoorbeeld een onverwerkt trauma bij één van jullie. Een betere communicatie, meer plezier samen, of een nieuwe en betere manier van omgaan met elkaar zijn voorbeelden van het soort resultaten waar we met Relatietherapie Apeldoorn naar streven.

Relatietherapie Apeldoorn: verdieping of laatste redmiddel?

Relatietherapie wordt helaas te vaak gezien als laatste redmiddel. De partners hebben het al bijna opgegeven en staan eigenlijk op het punt van uit elkaar te gaan. Met relatietherapie geven ze het dan nog één laatste kans. Dat is jammer, want hoe langer je wacht met het aanpakken van de serieuze problemen in de relatie, hoe moeilijker het oplossen ervan wordt. Relatietherapie is dus nadrukkelijk niet alleen bedoeld als uiterste redmiddel. Het kan ook een heel goed middel zijn om bijvoorbeeld tot verdieping van de relatie te komen.

(Proef-)scheiden?

Bij Relatietherapie Apeldoorn kan het duidelijk worden dat één of beide partners er voor kiezen om de relatie te beëindigen, of een zogenaamde “proefscheiding” (tijdelijk apart leven) aan te gaan. In dat geval kan de relatietherapeut het paar begeleiden om dit proces zo soepel en respectvol mogelijk te laten verlopen.

Heb je vragen over je relatie?

Kijk dan even op het gratis forum over relatietherapie van Psycholoog NU! In dit forum kun je anoniem en gratis al je vragen stellen aan een ervaren relatietherapeut bij jou in de buurt, waaronder ik zelf.

Contact Psycholoog Apeldoorn

Ben je op zoek naar hulp of wil je eerst deskundig en persoonlijk advies? Neem contact op met mijn praktijkassistente. Je krijgt altijd een goed advies in jouw situatie. Ik heb geen wachtlijst, dus we kunnen snel aan de slag! Bel ons op 085 4015 337