Depressie therapie bij Psycholoog Apeldoorn

Zwaarte maakt leeg en alleen

Alles kost je moeite. Maar dan ook echt alles. De dag lijkt een eindeloos pad waar je elke stap dieper in zware, kleverige stroop stapt. Je slaapt slecht, terwijl je toch heel moe bent. Je reageert sneller en vaker geïrriteerd. Je kunt je moeilijk concentreren.

Al met al voel je je hol van binnen. En heel héél alleen.

Zelfverkozen eenzaamheid

Natuurlijk hebben mensen die dicht bij je staan het in de gaten. Waarschijnlijk hebben ze geprobeerd je te helpen. Maar je liet ze niet toe, sterker nog, je zonderde je beetje bij beetje meer af. Zo kwam je elke dag iets moeilijker vooruit. Tot dat het lijkt alsof alles stilstaat.

Het is niet onvermijdelijk

Wat doe je er aan? De eerste voortekens zijn moeilijk te herkennen. Iedereen is toch wel eens een beetje down? En je wilt toch geen aansteller zijn? Je bijt een keertje door. Je laat het niet merken. En voor je het weet sta je aan de rand van de bak met drijfzand die depressie heet. Op dat moment heb je al zo vaak gezwegen dat het nu, voor je gevoel, helemaal niet meer kan.

Trek aan de bel!

Ik kan er niet genoeg uitroeptekens achter zetten. Trek aan de bel. Trek aan de bel. Trek aan de bel. Je hoeft niet alles te kunnen verklaren, je hoeft het niet altijd allemaal alleen te doen en je bent al helemaal niet zwak als je even de handdoek in de ring gooit en aan je omgeving vraagt: ‘Help mij’.

Ga naar je huisarts of naar een psycholoog, liever vandaag dan morgen. Je kunt er je verhaal doen en jouw stille gevecht doorbreken.

Schuldvraag

Veel mensen met een depressie hebben het gevoel dat het hun eigen schuld is. Dat is nooit zo. Gevoelens van depressiviteit kunnen werkelijk overal vandaan komen. Het kan zijn dat je iets naars is overkomen. Maar het kan evengoed dat je opgewekt van aard bent, ‘geen reden tot klagen hebt’ en dat het je toch overkomt. Je hoeft de oorzaak niet te weten om iets aan de depressie te doen.

Online therapie

Een depressie kan ook goed behandeld worden met online therapie, dit kan helemaal in je eigen tijd en tempo. Interesse? Neem dan even een kijkje op: online therapie.

Contact Psycholoog Apeldoorn

Ben je op zoek naar hulp of wil je eerst deskundig en persoonlijk advies? Neem contact op met mijn praktijkassistente. Je krijgt altijd een goed advies in jouw situatie. Ik heb geen wachtlijst, dus we kunnen snel aan de slag! Bel ons op 085 4015 337