Psycholoog Apeldoorn – Alma Smit

Over mijzelf

Toen ik aan de sociale academie ging studeren wilde ik eigenlijk drama docent worden. Terugkijkend denk ik dat ik altijd wel heb aangevoeld dat toneel én het innerlijk van mensen precies mijn specialiteit zijn. Daar heb ik het meest te melden, daar kan ik heel dichtbij komen en mensen écht verder helpen. Maar dat wist ik toen allemaal nog niet.

Van het één

Na mijn opleiding kwam ik in aanraking met de geestelijke gezondheidszorg rondom drugsverslaafden. Daar werd mijn interesse voor het menselijke denk proces echt gewekt. Hoe werkt het brein van zo iemand? Ik ging me in de materie verdiepen.

Vind je eigen verhaal

Vanaf mijn twintigste sta ik in het theater. Lange tijd alleen, als storyteller. Met die ervaringen ben ik storytelling als training gaan geven in het bedrijfsleven. Ik kende voor mijzelf de kracht van het vinden en vertellen van je eigen verhaal. Hoe sterk het je maakt, hoeveel houvast het geeft. Vooral de ontdekking dat je verhaal maakbaar is en dus niet van te voren vast ligt, bleek voor veel managers hét keerpunt in hun carrière en misschien ook wel leven. Bijna iedereen heeft wel een rol waar hij of zij in vast zit. Vaak zijn het verschillende rollen in verschillende omstandigheden. De ‘gevatte collega’, de ‘vader die geen nee kan zeggen tegen zijn dochter’, het ‘broertje dat niet zo slim is als zijn zus’ of de ‘sloddervos’. Die rollen kunnen dicht bij jezelf liggen, maar soms ook helemaal niet. Het is erg bevrijdend als je dat ineens helemaal snapt.

Opleiding, training, werk, leven

Ik stond op toneel, ik trainde en coachte, ik hielp mensen. En: ik specialiseerde me. Ik deed de juiste opleidingen, en specialiseerde me uiteindelijk vooral in de Zelf Kennis Methode, psychodrama. Door mijn opleidingen en ervaringen te combineren ontwikkelde ik een methode die effectief is, die snel tot de kern komt en die mensen echt verder helpt. Ik merk dat ik mijn cliënten meer kan bieden dan de oplossing in een klacht. Deze methode verrijkt je leven en geeft je de ruimte te genieten. Alma

Ik heb diverse specialisaties in de aanvullende complementaire zorg. Voor mij zijn lichaam en psyche onlosmakelijk met elkaar verbonden. Ik werk dan ook integratief. In mijn aanpak is er veel aandacht voor zowel de reguliere methoden alsook voor technieken waarin de nadruk op ontspanning en heling ligt. Zoals mindfulness, techniek van het visualiseren, energetisch werken.

Contact Psycholoog Apeldoorn

Ben je op zoek naar hulp of wil je eerst deskundig en persoonlijk advies? Neem contact op met mijn praktijkassistente. Je krijgt altijd een goed advies in jouw situatie. Ik heb geen wachtlijst, dus we kunnen snel aan de slag! Bel ons op 085 4015 337