Mindfulnesstrainer Alma Smit – Apeldoorn

Mindfulness: opmerkzaam leven

De letterlijke vertaling van het Engelse woord ”mindful” is oplettend of opmerkzaam. Dat is ook precies waar de Mindfulnesstraining over gaat. Je leert te letten op je omgeving en dingen te zien waar je vroeger geen oog voor had.

Overkill aan indrukken

Het wordt ons tegenwoordig ontzettend moeilijk gemaakt om overal aandacht voor te hebben. Daarover krijgen we simpelweg teveel signalen en informatie naar ons toe geworpen. Daarnaast heb je het waarschijnlijk ook gewoon ontzettend druk, met je baan, je gezin en je vriendenkring. 

Mindfulness haalt je uit je hoofd.

Mindfulness zal je leven niet minder druk maken, daar draait het ook niet om. Mindfulness leert je ondanks alle drukte je hoofd erbij te houden. Het gaat erom dat je de dingen leert zien voor wat ze zijn, te accepteren zoals ze zijn. Je kan niet altijd alles veranderen, er zullen altijd dingen zijn die je dwars zitten. Maar dat leren te accepteren kan ontzettend bevrijdend werken.

Oogkleppen afzetten

Je hebt een bepaalde manier ontwikkeld waarmee je naar de wereld om je heen kijkt. Daar is op zich niks mis mee, je bent er een heel eind mee gekomen. Maar je mist er wel van alles door, je ziet bepaalde dingen niet waar je veel aan zou kunnen hebben. Mindfulness laat je die oogkleppen afzetten.

Meer weten over mindfulness in Arnhem?
Wil je meer weten over mindfulness in Arnhem, kijk dan ook even op minned.nl, daar vind je alle informatie over Mindfulness, speciale yoga en meditatietechnieken en een aantal handige oefeningen om meteen te proberen. Of neem contact met mij op.