Algemene informatie over therapie bij psychologen

Wanneer heb je een psycholoog nodig?

Als je je niet lekker voelt ga je naar de huisarts en die helpt je vervolgens om beter te worden. Maar soms voel je je niet lekker – van binnen. Dan kunnen psychologen je helpen. Meestal gaat dat via een verwijzing van de huisarts, maar je kunt ook zelf op zoek naar een psycholoog die bij je past.

De psycholoog krijgt in de eerste gesprekken een beeld van jou en je klachten. En daarna pakken jullie samen de problemen aan.

Hoe gaat het in zijn werk?

In het eerste gesprek vertel je wat er aan de hand is. De psycholoog krijgt een indruk van jou en jouw situatie en vertelt je of behandeling zinvol is, wat je kunt verwachten en hoeveel je dat bij benadering zal kosten. Dan weet de psycholoog natuurlijk nog niet precies wat er allemaal speelt en hoe jullie de problemen aan gaan pakken. Daar is meer informatie voor nodig.

Ik leer je kennen

De psycholoog wil meer weten over je levensomstandigheden en je levensgeschiedenis. Daarna begint de behandeling. Het hangt heel erg van de klacht en de persoon af of zo’n behandeling kortdurend en klachtgericht is, of dat er een langer durende behandeling nodig is. Je werkt zelf actief mee tijdens de afspraken en in sommige gevallen geef ik je oefeningen mee waar je zelf mee aan de slag kunt.

Een individueel gesprek duurt meestal tussen de 45 en 60 minuten. Overige gesprekken zoals relatietherapie kunnen langer duren.

Welk resultaat kan je verwachten?

Je kunt in zijn algemeenheid wel stellen dat de meeste mensen zich na een psychologische behandeling beter voelen dan ervoor. Bijvoorbeeld doordat ze meer zelfvertrouwen hebben gekregen of een andere kijk op hun problemen. Doordat dat ze er betere sociale contacten aan hebben overgehouden, of meer begrip voor hun partners.

In veel gevallen is je klacht verdwenen na de behandeling. In sommige gevallen is de klacht niet helemaal weg, maar weet je hoe je er mee om moet gaan en heb je handvatten gekregen om er zo weinig mogelijk last van te hebben.

Extra informatie over Psycholoog Apeldoorn

Contact Psycholoog Apeldoorn

Ben je op zoek naar hulp of wil je eerst deskundig en persoonlijk advies? Neem contact op met mijn praktijkassistente. Je krijgt altijd een goed advies in jouw situatie. Ik heb geen wachtlijst, dus we kunnen snel aan de slag! Bel ons op 085 4015 337