Negatief zelfbeeld: Jezelf tegenwerken

Wanneer ben je gezond-kritisch en wanneer heb je een negatief zelfbeeld? Het antwoord zit in het woordje ”gezond”.De meeste mensen met een negatief zelfbeeld lijden eronder. Van een negatief zelfbeeld heb je last, het werkt je tegen, het zit je in de weg. Gezond-kritisch op jezelf zijn doe je meestal nadat je iets gedaan hebt, een negatief zelfbeeld voorkomt dat je dingen durft te doen.

Van kwaad tot erger

Het begint vaak met een grote tegenslag. Je relatie loopt stuk bijvoorbeeld, of je verliest je baan. Hoe dan ook er gebeurd iets vervelends in je leven en jij raakt er meer en meer van overtuigd dat het allemaal aan jou ligt. Je deed niet alleen niet hard genoeg je best, maar je begint te geloven dat je het ook niet waard bent om geliefd te worden of om die baan te krijgen. Het leidt tot neerwaartse spiraal, en als je de bodem eenmaal bereikt hebt, heb je het gevoel dat je alle negatieve dingen die je gebeuren verdient hebt.

Je hebt de eerste stap gezet

Van jezelf inzien dat je in zo’n spiraal zit is de eerste en belangrijkste stap. Waarschijnlijk begrijp je ook van jezelf dat je gedachten een eigen leven aan het leiden zijn. En dat je dingen van jezelf vindt die waarschijnlijk niet kloppen. Maar ja, het snappen is één, er iets aan kunnen doen…

Doorbreek de negatieve spiraal

Ik ga je deze negatieve visieuse cirkel laten doorbreken. We gaan op zoek naar al die dingen waar je wel degelijk goed in bent. Je bent je er misschien niet van bewust, maar ik ben ervan overtuigd dat ook jij een grote verscheidenheid aan mooie en goede eigenschappen in huis hebt. Niemand is perfect, maar ook zeker niemand is volledig verpest. Geloof je me niet? Ga met mij in gesprek en ik zal je laten zien wat jij allemaal wel niet kan.

Contact Psycholoog Apeldoorn

Ben je op zoek naar hulp of wil je eerst deskundig en persoonlijk advies? Neem contact op met mijn praktijkassistente. Je krijgt altijd een goed advies in jouw situatie. Ik heb geen wachtlijst, dus we kunnen snel aan de slag! Bel ons op 085 4015 337