Ik wil mijn ex terug, maar die heeft nu een andere relatie

Soms neem je overhaaste beslissingen in je leven. Onderstaand het verhaal van een client die momenteel in zo’n situatie zit:

Sinds een jaar is het officieel uit met mijn vriendin (33) na een relatie van twee jaar… maar nog altijd intensief contact gehouden en af en toe gingen we intiem de liefde in. Vorig jaar september 2010 ben ik (36) naar USA gegaan voor werk. In die tijd date mijn ex veel met anderen om mij te vergeten maar dat lukt niet goed. In januari 2011 heeft ze me opgezocht in USA en was heel leuk. Alleen we hebben niet echt over relatie gesproken, maar meer van elkaar genoten. In mei ben ik teruggekomen naar nederland en in die tussentijd hebben we altijd goed contact gehouden en heb tussen neus en lippen haar verteld dat ik een relatie met haar wilde.. Maar zij kapte dit dan af en vertelde ze me dat ze niet wilde. Ik vermoede dat dit met onze relatie te maken had omdat ik t twee keer uitgemaakt heb. Daardoor heeft ze mijn vertrouwen verloren denk ik.Anyways nu zit ik sinds augustus 2011 weer in Usa voor werk en net voordat ik vertrok kreeg ik te horen van haar dat ze op vakantie met een date is geweest, het best leuk was en ze nu een officiële relatie samen hebben.
Vlak voor mijn vertrek, terwijl ze verkering heeft met die nieuwe jongen (30), kwam ze langs tijdens een afscheidsborrel met vrienden, ze smolt helemaal van liefde in me en heb ik haar nog gezoend bij afscheid. Daarna ging ze naar haar nieuwe vriend waar ze mee afgesproken had.

Verder in de tijd dat ik nu nu in USA ben, heb ik haar nu twee keer gesproken via skype en doet ze heel vrolijk. Op skype zegt ze dan wel dat ze altijd zo goed voelt bij me, mij de liefste en tegelijkertijd de meest irritant persoon vindt en egoïstisch maar toch ook dat ze me soms mist, vooral wanneer ze mooie muziek luistert.
Maar op facebook zie ik foto’s van haar nieuwe vriend en dat ze het samen leuk hebben. Ze is helemaal in zijn familie is opgenomen en zegt ze dat de nieuwe vriend leuk en lief is….(maar ja, mijn bank of mijn tafel is ook lief en leuk ..denk ik dan)

Ik ben nu op verre afstand van haar en realiseer me hoe stom het was van me om haar te laten gaan, dat ik haar terug wil, mijn leven wil delen met haar. Heb nu drie weken geen contact met haar gehad wat echt lang is voor ons. Ik ben gestressed door dit geval, denk veel aan haar, mijn werk lijdt eronder en voel me af en aan eenzaam. Maar ik heb dit al vaker meegemaakt en ik ken de klappen van de zweep wel van verbroken liefdes. Ik weet dat ik hier uitkom…Ik begrijp haar ook wel dat ze met een ander gaat nu.. ben altijd hard to get geweest, door de vele reizen die ik maak en heb het twee keer, maar toch ik realiseer me dat we heel goed bij elkaar passen, we het echt leuk hebben samen en ik heel veel van haar houd en ik merk dat zij diep in haar hart mij ook nog als nummer 1 ziet.
Ik wil haar terug maar ze heeft wel een serieuze leuke relatie met een ander nu volgens mij… waar ik t moeilijk mee heb.

Mijn reactie

Fijn dat het verlangen naar je relatie is terug gekomen, alleen it takes two to tango. Het is een goed idee om haar te vertellen dat je nog steeds naar haar verlangt. Het is vervolgens aan haar te bepalen wat ze wil. Wij zijn nooit bezit van elkaar en dat is misschien het moeilijkst te verteren als de relatie uit is. Zeker als een van de twee wel verder zou willen.

Je hebt nu in feite geleerd dat het verlangen er is en dat je er niet tegen vecht en tegelijkertijd onderkent dat je verlangen niet of wellicht niet vervuld wordt. Benieuwd wat ik voor jullie kan beteken? Lees meer over relatietherapie.